Donirajte

Vaše donacije možete uplatiti na:

Broj žiro računa (IBAN):
HR 5123400091110616234 otvoren u PBZ

Udruga ColonOs
Crkvena 17
HR - 31000 Osijek
Hrvatska

OIB: 22966317010

Udruga oboljelih od upalnih
bolesti crijeva Osijek 'ColonOs'

  Udruga oboljelih od Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa ColonOs Osijek je nedobitna, nestranačka i nevladina udruga u koju se oboljeli od upalnih bolesti crijeva udružuju radi očuvanja i unapređivanja kvalitete života oboljelih, promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, rekreacijskih i drugih interesa osoba oboljelih od Crohnove bolesti i Ulceroznog kolitisa, te drugih upalnih bolesti crijeva. ColonOs se financira članarinama, donacijama, javljanjem na natječaje koje raspisuju ministarstva, lokalne zajednice i tvrtke.


 • pristupnica colonos.docx

   
 • Facebook:Udruga-oboljelih-od-upalnih-bolesti-crijeva-ColonOs-Osijek

 

 • Regionalni dnevnik, prilog o World IBD Day od 17:45

 • SPONZORI

   

Vijesti

 

 

Poštovana/i

u ime Organizacijskog tima čast mi je pozvati Vas na 2. Simpozij udruge ColonOs „Naša misija je remisija“ za oboljele od upalnih bolesti crijeva s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati u Osijeku 23. studenoga 2019. godine (Dvorana Bells, J.J.Strosmayerrova 113.) s početkom u 9,00 sati.

Udruga ColonOs nastavlja svoju misiju i cilj promicanja svjesnosti i edukacije o upalnim bolestima crijeva.Sve vas pozivamo da zajedno učimo, širimo spoznaje i podižemo svjesnost o upalnim bolestima crijeva.

Pozivnica s programom i prijavnica Simpozija nalazi se u privitku.

Broj mjesta je ograničen, a prijave se zaprimaju do 20. studenog 2019.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaobi4i4gdGQsNV7MWnfVhUA_X9gkEeTaWAyCxvHsjDuQPxA/viewform  

Veselimo se Vašoj prijavi i sudjelovanju na Simpoziju!  

 

DARIVANJE-VSL#3

Darujemo 20 sretnih članova Udruge s 2 kutije VSL#3 probiotika. Sve što trebate učiniti je 'lajkati' ovu objavu,u komentar napisati "želim VSL#3" i podjeliti objavu javno. Imena ćemo staviti u kolo sreće i
sretne dobitnike objaviti 8.lipnja 2019. Članovi udruge koji budu izvučeni moraju imati izvršenu obvezu uplate članarine.
Nagrade se preuzimaju u prostorijama udruge (Strossmayerova 1) 9.lipnja u 17,00 sati. 

Nagradu mogu preuzeti isključivo članovi koji dođi osobno u prostorije-nedjelju 9.lipnja u 17,00 sati
preuzeti nagradu, nagrade se ne šalju poštom


Original je ponovno tu!

VSL#3®  je mješavina 8 bakterijskih sojeva koja sadrži 4 soja Laktobacila (L. paracasei, L. plantarum, L. acidophilus i L. delbrueckii subsp. bulgaricus) , 3 soja Bifidobakterija (B. longum, B. infantis i B. breve) i 1 soj Streptokoka (S. thermophiles) je jedan od najproučavanijih probiotskih proizvoda na svijetu, s preko 140 kliničkih ispitivanja kod različitih gastrointestinalnih bolesti: upalne bolesti crijeva, upale ilealnog spremnika (en. pouchitis), sindroma iritabilnog crijeva, hepatičke encefalopatije. Mješavina 8 bakterijskih sojeva koja sadrži 450 milijardi CFU (Colony Forming Units - jedinice koje formiraju koloniju) je bio prvi probiotički proizvod s tako visokom koncentracijom bakterija i još uvijek je 10 puta snažniji od prosiječnog probiotika na tržištu.OBILJEŽEN SVJETSKI DAN UPALNIH BOLESTI CRIJEVA!
PJEŠAČKI MOST U OSIJEKU
ŽIVOT S CROHNOVOM BOLEŠĆU I PERIANALNIM FISTULAMA-LJILJANA
ŽIVOT S CROHNOVOM BOLEŠĆU I PERIANALNIM FISTULAMA-IVAN
PREDAVANJE:BIOLOŠKI I BIOSLIČNI LIJEKOVI

NAJAVA PREDAVANJA!
PREDAVANJE: BIOLOŠKI I BIOSLIČNI LIJEKOVI

NAJAVA RADIONICE
SUOČAVANJE SA STRESOM
28.4.2019.
Radionica suočavanje sa stresom
Objavljeno 25.9.2018.

NAJAVA SIMPOZIJA!

NAJAVA PREDAVANJA!

"NUSPOJAVE I INTERAKCIJA LIJEKOVA KORIŠTENIH ZA LIJEČENJE UPALNIH BOLESTI CRIJEVA"

Objavljeno 15.4.2018.

Sa sloganom "Zdravljem za sve" sudjelovali smo i obilježili Svjetski dan zdravlja. Predstavili svoj rad,obišli štandove drugih udruga,stekli nova poznanstva,razmijenili iskustva s građanima i građankama.Veliko hvala učenicima Medicinske škole Osijek koji su nam pomogli pri podjeli naših priručnika


 • Objavljeno 12.2.2018.
 •  Poziv na druženje!

  Pozivamo na druženje u nedjelju 18.veljače, s početkom u 17 sati u prostorijama naše udruge.

  Teme su: 1.Izvješće s održanog sastanka Uprave KBC Osijek i predstavnika ColonOs-a (održanog 9.veljače); 2.Pripreme za Sajam zdravlja (travanj);3.Početak priprema i planova za obilježavanje IBD dana,(19.svibnja)


  Objavljeno 15.1.2018.

  Najava predavanja!

  Mjesto: prostorija udruge (Strossmayerova 1/1,Osijek)

  Datum: 31.01.2018. s početkom u 17,00sati

  Tema: Prehrana bolesnika s upalnim bolestima crijeva

  Predavač: Vlasta Oršić Frič, dr.med.

  Gosti na predavanju: Učenici medicinske škole u Osijeku,


  Objavljeno 8.1.2018.

 • Molim Vas ispunite anketu o mišljenju bolesnika s IBD-om. Anketa je anonimna, dobrovoljna. Potrebno Vam je 10-tak minuta za rješavanje. Izuzetno nam je važno da se dobiju povratne informacije o kvaliteti života oboljelih. Hvala unaprijed na odgovorima i suradnji! "Naša misija je remisija!

  Anketa


 • Objavljeno 2.12.2017.

   

  Izvješće o održanom simpoziju U skladu s našim ciljevima djelovanja(edukacija i unapređenje kvalitete života oboljelih) pomogli smo organizatoru Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju KBC Osijek da održi u Osijeku (Dvorana Bells, J.J.Strossmayera 113.) dana 2.prosinca 2017. znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem na temu "Novosti u gastroenterologiji IV". Znanstveni simpozij posvećen je novim spoznajama u gastroenterologiji, hepatologiji, onkologiji, kirurgiji, intezivnom liječenju i isticanju važnosti multidisciplinarnog pristupa u liječenju bolesnika. Sudjelovali su eminentni stručnjaci iz tog područja: prof.dr.Dino Tarabar,dr.med, doc.dr.sc.Silvija Čuković-Čavka,dr.med., prof.dr.sc.Brankica Mijandrušić-Sinčić,dr.med.,Tihomir Kekez,dr.med.,doc.dr.sc. Tajana Filipec Kanižaj, dr.med,prof.dr.Ivan Ferkolj,dr.med, Vladimir Borzan, dr.med.,prof.dr.Sven Kurbel, dr.med.,Vlasta Oršić Frič, dr.med., mr.sc.Aleksandar Čubranić,dr.med. Simpozij je apsolutno opravdao organizaciju i cilj budući da je važnost ovakvog događaja informiranje javnosti, edukacija o najnovijim dostignućima iz područja gastroenterologije , učinkovitije liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih.


  Objavljeno 24.10.2017.

  U nedjelju 22.listopada. održana je redovna izborna skupština; usvojili smo izvješća za 2017. te planove za 2018.Usvojili smo strategijske smjernice za sljedeće četvorogodišnje razdoblje. Zahvaljujemo svim članovima, te gostima koji su svojim sudjelovanjem na Skupštini podržali naš rad.Zahvaljujemo svim članovima Upravnog odbora i Nadzornog odbora koji su u prošlom sazivu djelovali u interesu naše udruge. Novi Upravni odbor je : Nova - stara predsjednica Ozana Vignjević, dopredsjednica Ljiljana Vukadinović i tajnik Udruge Zvonimir Lalić.

   

  Objavljeno 26.5.2017.

  Hrvatska volontira! Dobro je za tebe, dobro je za druge! Zavolontiraj se! U okviru manifestacije Hrvatska volontira i Dana otvorenih vrata udruga, Udruga ColonOs je uz pomoć Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića informirao prolaznike o upalnim bolestima crijeva. Dio naših članova sudjelovao je i podržao akciju "Druženje i darivanje krvi" udruge Auxilium. Hvala svima na sudjelovanju! Naša misija je remisija!

   

  Objavljeno 19.5.2017.


  19. svibnja obilježili smo Svjetski dan upalnih bolesti crijeva,posjetili smo Kliniku za unutarnje bolesti KBC Osijek,te liječnicima i medicinskim sestrama uručili ljubičaste vrpce i bedževe. U ime liječnika obratio nam se predstojnik klinike prof.dr.sc.Silvio Mihaljević, dr.med., a u ime medicinskih sestara glavna sestra klinike Nevenka Kovačić, bacc. med. techn. Obilježavanje smo nastavili na trgu Ante Starčevića podjelom promidžbenih materijala u znak podizanja svijesti o upalnim bolestima crijeva. Hvala svim lječnicima i medicinskim sestrama Klinike za unutarnje bolesti KBC Osijek na iznimnoj podršci koju nam pružaju. Hvala svim članovima koji su pomogli u obilježavanju. Posebna zahvala našem članu Igoru Severiću za dizajn bedža. Pridružite nam se u slijedećim aktivnostima: 1. 25.svibnja - Festival "Gledaj (u)druge"(12-15h,Trg Slobode) 2. 26.svibnja - “Hrvatska volontira” (12-14h,Trg A.Starčevića) 3. 26.svibnja - Dani otvorenih vrata udruga (predavanje,prostorije udruge)

   

  Objavljeno 9.4.2017.

  Obilježili smo Svjetski dan zdravlja. Predstavili svoj rad, obišli smo štandove drugih udruga, stekli nova poznanstva, razmijenili iskustva s građanima...Predivan sunčani dan i ugodno druženje protiv depresije. Pogledajte slike na našoj facebook stranici.


   

  Objavljeno 16.12.2016.


  Najava događanja

  Pozivamo sve članove na godišnju, izvještajnu skupštinu u srijedu 21.prosinca, s pocetkom u 20,00 sati u prostorijama udruge

 

Objavljeno 14.12.2016


 

U utorak (13.prosinca) održali smo u prostorijama gradske vijećnice u Našicama, predavanje za članove te sve zainteresirane građane/ke. Naš gost predavač bio je Vladimir Borzan, dr.med., govorio je o lijekovima za liječenje upalnih bolesti crijeva i prehrani kod oboljelih od upalnih bolesti crijeva. Odaziv je bio jako dobar, okupilo se 50-ak zainteresiranih građana, predavanje su popratili i pojedini liječnici i medicinske sestre OŽB Našice i medij radio Našice. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali pozivu na predavanje.

 

 

Izvješće o održanom simpoziju

U skladu s našim ciljevima djelovanja(edukacija i unapređenje kvalitete života oboljelih) pomogli smo organizatoru Zavodu za gastroenterologiju KBC Osijek da održi u Osijeku (Dvorana Bells, J.J.Strossmayera 113.) dana 9.prosinca 2016. znanstveni simpozij na temu "Novosti u gastroenterologiji III". Sponzor simpozija je tvrtka Olympus d.o.o. Održana su brojna predavanja iz područja hepatologije, onkologije i upalnih bolesti crijeva te endoskopije. Sudjelovali su eminentni stručnjaci iz tog područja: Dubravko Paulini dr.med, Prof.dr.sc. Sandra Milić dr.med, Prof.dr.sc. Miroslav Šimunić, Dr.sc. Andreja Stojanović - Rakipović, dr. med., Prof.dr.sc. Goran Kondža, dr.med. Prof.dr.sc.Željko Čabrijan, dr.med, Vladimir Borzan,dr.med. Prof.dr.sc. Sven Kurbel, dr.med. Dinko Ladić, dr.med. Dr.sc.Hrvoje Iveković, dr. med.  Simpozij je apsolutno opravdao organizaciju i cilj budući da je važnost ovakvog događaja  informiranje javnosti, edukacija o najnovijim dostignućima iz područja gastroenterologije, učinkovitije liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih.

Najava predavanja!


Mjesto: Gradska vijećnica, Trg dr.Franje Tuđmana 7, Našice


Vrijeme: 13.12.2016.(utorak) u 19,00 sati


Tema: "Prehrana bolesnika s upalnim bolestima crijeva"


Predavač: Vladimir Borzan, dr.med.


 

U srijedu (12.listopada) i nedjelju (23.listopada) održali smo u prostorijama naše Udruge, predavanja za članove te sve zainteresirane građane/ke.

U nedjelju (23.listopada) nastavili smo ciklus edukacije o prehrani bolesnika s upalnim bolestima crijeva, s temom o dodacima u prehrani. Naš gost predavač bila je Albina Dumić, dr.med., na vrlo zanimljiv način govorila je raznim mineralima, vitaminima, probioticima, prebioticima te ostalim dodacima, bogatiji smo za niz informacija koje do sada nismo spominjali, a bitne su u lijecenju. Na predavanje je doško oko 20-tak članova i građana.
U srijedu (12.listopada) naš gost predavač bio je Vladimir Borzan, dr.med., govorio je o novim lijekovima i studijama koje dolaze uskoro za liječenje upalnih bolesti crijeva, njegovo predavanje potaknulo je raspravu o korištenju kanabisa za liječenje upalnih bolesti crijeva. Na predavanju se okupilo oko 30-tak članova.
predstavili smo rad udruge u Našicama i Vinkovcima. Cilj nam je podići svijest i inforimrati javnosti o upalnim bolestima crijeva.Nastavak podizanja svijesti, edukacije i informiranje javnosti o upalnim bolestima crijeva.Zahvaljujemo s Gradu Našicana i gradonačelniku mr. Krešimir Žagar dipl.ing i V Vinkovcima, Gradskom društvu crvenog križa Vinkovci i nogometašima NK Cibalia na podršci. Hvala medijima: Vinkovački list, Radio postaja Vinkovci i Glas Slavonije. najavljujemo za mjesec rujan, a naš slijedeći grad je Beli Manastir!
 

Objavljeno 26.05.2016.

Proslavljajući radno, naš treći rođendan, u prostorijama udruge (Strossmayerova 1) posjetiteljima smo predstavili svoj program i projekte,te organizirali predavanje o novim lijekovima, studijama i smjernicama u prehrani za upalne bolesti crijeva. Naša otvorena vrata posjetilo je 30-tak zainteresiranih građana i građanki, te članova udruge. Predavanje je održao voditelj Odjela za upalne bolesti crijeva i kliničku prehranu KBC Osijek Vladimir Borzan,dr.med. Vrlo zanimljivo i edukativno predavanje nakon kojega je uslijedila kvalitetna rasprava. Hvala svima koji su došli na predavanje!


   

Objavljeno 23.05.2016.


Dani otvorenih vrata udruga!

Na poziv Vlade Republike Hrvatske, u okviru manifestacije pod nazivom “Dani otvorenih vrata udruga”,otvoriti ćemo svoja vrata 25. svibnja od 20,00 do 21,00 sat u Strossmayerovoj 1. Osim upoznavanja s radom, projektima i pogramom udruge, te podjelom promidžbenih materijala, svim zainteresiranim posjetiteljima biti će predstavljeni novi lijekovi za liječenje upalnih bolesti crijeva, kao i smjernice za prehranu. O novim lijekovima kao i smjernicama za prehranu govoriti će voditelj Odjela za upalne bolesti crijeva i kliničku prehranu KBC Osijek Vladimir Borzan, dr.med


Objavljeno 20.05.2016.>

Obilježen „World IBD Day“ – Svjetski dan upalnih bolesti crijeva

19. svibnja obilježili smo Svjetski dan upalnih bolesti crijeva, posjetom dnevnoj bolnici Odjela za gastroenterologiju KBC Osijek. Liječnicima i medicinskim sestrama uručene su ljubičaste vrpce kao znak podizanja svijesti o upalnim bolestima crijeva. U ime liječnika, u novoj dnevnoj bolnici Odjela gastroenterologije KBC Osijek medijima se obratio voditelj Odjel za upalne bolesti crijeva i kliničku prehranu Vladimir Borzan, dr.med., koji je govorio o upalnim bolestima crijeva, njihovim simptomima te općenito o radu dnevne bolnice. Postupak i pripremu kolonoskopije objasnila je glavna sestra Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju, onkologiju, kliničku farmakologiju i intezivno liječenje Lidija Tomas mag. med. techn.

Ovom akcijom "World IBD Day“ – Svjetski dan upalnih bolesti crijeva pridružili smo se manifestaciji pod nazivom “Hrvatska volontira” koja se održava od 16.svibnja do 21.svibnja